Vyhledávání


Kontakt

Adam Černý

E-mail: adamix99@seznam.cz

Užitečné odkazy

 

 

knezek.cz/cz/ - Obchod s hasičskou výstrojí a výzbrojí

Dh.cz - oficiální informační server SH ČMS

Facebook.com/... - SDH Rynholec na FB

Firesport.cz- vše o požárním sportu

Prvni-pomoc.com - zdravověda

(Obchody)

Hastech.unas.cz

Obchod-hasiči.cz

Zahas-sro.cz

Zht.cz

Anketa

Jste členem nějakého SDH?

Celkový počet hlasů: 763

Shrnutí pro rok 2011

25.11.2011 16:04

Shrnutí pro rok 2011      

  Letošní rok byl pro naše mladé hasiče plný nových poznání a překvapení. Ještě před započetím závodní sezóny se ochotně zúčastnili sázení stromků a okamžitě se vrhli na nová vítězství, vstříc dalšímu roku. Jako již tradičně se naše první závody konaly v nedalekém Zbečně, kde naši žáci, ještě stále ve starém složení, předvedli nám nejbližší disciplínu, kterou je požární útok. Opět jsme nezklamali a „bednu“ obhájili! Mezi přípravami na další závody si však ochotně udělali čas a mladí hasiči pomohli s přípravami na dubnové pálení čarodějnic.

  Dorost nezahálel, avšak na první závody si počkal až do poloviny května, kdy se konali malé závody v obci Lužná u Rakovníka a dorostenci si tedy měli možnost vyzkoušet svou královskou disciplínu nanečisto. V konkurenci pěti družstev při požárním útoku nezklamali a suverénně obsadili první místo. Ač přípravy na další květnové závody konající se v Kněževsi byly v plném proudu, neboť naši dorostenci měli téměř jistý postup na kraj, udělali si čas a opět pomohli, kde se dalo. Jak už měsíc květen napovídá, májové přípravy se také neobešli bez jejich pomoci. Ovšem vraťme se k našemu dorostu, který si v Kněževsi vybojoval první místo… Tak tedy vzhůru na krajské kolo! Po dlouhé době se našemu družstvu podařilo postoupit do vyššího kola. To, že náš dorostenecký výkvět byl jediný, který splnil podmínky pro možnost o postup bojovat… Na to se historie neptá. Podstatné je jediné – Jsme tam!

  Zaměřme se ale opět na naše starší žáky, konkrétně na II. Kolo hry Plamen, konající se, jak si zajisté všichni pamatujeme, u nás, v naší obci, v Rynholci. Ač jsme reprezentovali na domácí půdě, obsadili jsme nemedailované, avšak krásné páté místo. Podstatné bylo však to, že tyto závody, symbolicky pořádané doma, proběhli naposledy ve staré sestavě našeho staršího družstva.

  Na odlehčení jsme se zúčastnili Luženské šedesátky, odehráli vítězné fotbalové klání s místním fotbalovým klubem a vydali se do Sedlčan. Proč zrovna tam? Zde se totiž konalo krajské kolo požárních her dorostu, kterého se letos zúčastnili i naši dorostenci. Ač jsme nic neponechali náhodě, pilně se připravovali a tak říkajíc dali do toho vše, umístili jsme se na posledním osmém místě. Ale nevěšme hlavu! Byla to naše první bohatá a cenná zkušenost. Jak pravil Murphy: „Zkušenost je věc, kterou získáš až po tom, cos ji potřebova.“ Smůla nás provázela hned od začátku, ale to nás neodradilo, vítězství pro nás byla již jen možnost se zúčastnit.

  V první půli července proběhlo každoroční soustředění, tentokráte v táboře poblíž obce Eš u Pacova. Pojali jsme jej odpočinkově, ale duše požárníků se v nás nezapřela a tréninky všech možných i nemožných disciplín nakonec zabraly většinu času. Vůbec nám to nevadilo… Místním táborníkům jsme v mezičase pověděli něco o práci hasičských sborů a ukázali auta spolu s vybavením. Radost, z toho měli obě strany. My byli potěšeni neutuchajícím zájmem a děcka touto nenadálou netradiční možností.

  Prázdniny skočily a naši mladí hasiči se opět sešli na prvním tréninku. Jaké bylo naše překvapení z obrovské účasti. Letost jsme poprvé po dlouhých letech opět postavili ne jedno, nýbrž dokonce dvě družstva mladších žáků, které u nás vítáme, a staré družstvo starších, ovšem se spoustou nových tváří, které u nás vítáme též. Přesto jejich první závody konané v Hřebči, do kterých byli doslova vhozeni bez valné přípravy, dopadli nad očekávání, a to přestože obsadili jedenáctou příčku. Patří jim obdiv…

  A letošní rok byl opět tradičně zakončen I. Kolem hry Plamen v Jesenici. Dorost si zde opět potvrdil svou účast na krajském kole a naši noví žáci nabrali nové zkušenosti.

  Nezbývá než letošní rok formálně ukončit přáním mnoha úspěchů, štěstí a znovu úspěchů, které, věřme, naše mladé hasiče neopustí a pomohou jim v dalším snažení za dosažení jejich, a přiznejme si i našich, cílů.

Podrobnější info na: Kronika 2011